У Пекіні офіційно стартувала зимова Олімпіада! Які перші результати українців
Getty Images

У п’ятницю, 4 лютого, в Пекіні пройшло офіційне відкриття зимових Олімпійських ігор-2022. Українські спортсмени в цей день показали перші результати у кількох дисциплінах.

Зокрема вони взяли участь у командному турнірі з фігурного катання, куди відібрали десять найсильніших збірних за кваліфікаційним рейтингом міжнародної федерації, повідомляє «Суспільне».

Єдиним спортсменом від України в одиночному чоловічому фігурному катанні був Іван Шмуратко, але він захворів на коронавірус та не виступав. Тому Україна взагалі не отримала балів у цьому виді програми.

Вже в танцях на льоду виступили Максим Нікітін та Олександра Назарова під пісню «Hit The Road Jack». Вони набрали 64.08 бала та посіли передостаннє місце в турнірній таблиці.

Артем Даренський та Софія Голіченко представляли Україну в спортивних парах. Їхній виступ оцінили в 53,65 бала. Це дев’ятий результат із 10.

У фігурному катанні переможцем серед чоловіків став триразовий чемпіон світу Нейтан Чен з США, а серед спортивних пар — Веньцзінь Суй та Цун Хань з Китаю.

Всього, за результатами трьох програм (фігурне катання, керлінг та жіночий хокей), 4 лютого до топової п’ятірки потрапили: США — 28 очок, ОКР (Олімпійський комітет Росії) — 26, Китай — 21, Японія — 20 та Італія — 18.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Дивні види спорту, пригоди Бінь Дунь Дуня та бойкот. А ви все знаєте про Олімпіаду? (тест)