У Пентагоні виявили помилку бухгалтерів і знайшли $2 млрд на зброю для України
Pixabay

Міністерство оборони США знайшло додаткові $2 млрд допомоги Україні після того, як аудитори виправили бухгалтерську помилку в розрахунках постачань боєприпасів, ракет та іншого обладнання.

Про це пише Reuters.

За даними видання, розпливчасте визначення вартості в законі про іноземну допомогу та відсутність конкретних вказівок щодо оцінки призвели до невідповідності у звітній вартості військової допомоги.

У 2023 році Пентагон заявив, що співробітники використовували «відновлювальну вартість» замість «амортизованої вартості» для підрахунку мільярдів у матеріалах, відправлених в Україну. І ця помилка «розміром у $6,2 млрд» створила шлях для організації нових постачань в Україну.

У Пентагоні повідомили в Рахункову палату США, що відтоді було виявлено ще $2 млрд завищеної інформації. У результаті до України може бути відправлено додатково $2 млрд озброєнь, щоб покрити обсяг допомоги, схвалений адміністрацією Джо Байдена.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

США розмістили стратегічні бомбардувальники на кордоні з Україною