У Південній Кореї штучний інтелект навчили виявляти людей, які планують вчинити самогубство
Unsplash

У Сеулі, столиці Південної Кореї, встановили мережу відеокамер, за якими виявляють людей, що планують вчинити самогубство.

Прилади розташовані поблизу річки Хан, з мостів якої щороку намагаються кинутися близько 500 людей, повідомляє Korea Times.

Камери запрограмовані на фіксування поведінки, типової для тих, хто думає про спробу самогубства. Пристрої виявляють людей, які занадто довго топчуться на мосту.

Камери передають сигнали рятувальним командам біля річки, у яких з’являється час, щоб запобігти самогубству або врятувати людину.

«Найважливіше в порятунку людей, які намагаються вкоротити собі віку, — це зупинити їх до того, як вони опиняться у воді. Якщо це станеться, шанси на порятунок впадуть нижче 50%», — заявив голова сеульського рятувального центру.

Наразі біля річки Хан встановили 572 камери відеоспостереження. Штучний інтелект сам вибирає кадри, на яких люди поводяться підозріло.

У Сеулі є 28 мостів, на багатьох із яких вже встановлені різні датчики для попередження самогубств. Наприклад, на мосту Мапо технологія розпізнає, коли людина занадто сильно спирається на перила. А датчики на мосту Сеоганг попереджають рятувальників про тіла, які падають під нього.

Раніше Chas News писав, що штучний інтелект відновив картини Густава Клімта, які згоріли під час Другої світової війни.

Піт і біль. В яких умовах працюють люди, які навчають штучний інтелект