В дитячу гру Minecraft у Південній Кореї зможуть грати тільки дорослі
Pixabay

У Південній Кореї пограти в Minecraft зможуть лише повнолітні. 

Про це повідомив портал The Korea Herald.

Зробити це зможуть тільки ті, у кого є акаунт в Xbox Live, але за місцевими законами його можна заводити тільки людям від 19 років.

Жителі країни обурюються — вони вже створили петицію на ім'я президента Південної Кореї, щоб він якось посприяв зміни ситуації.

«Корейський ігровий ринок ризикує стати єдиним місцем у світі, де Minecraft позначений як гра для дорослих», — йдеться у петиції.

Її підписали вже понад 15 тис. осіб.

Раніше закони, які стосуються геймерів, посилили і у Китаї. Там підліткам заборонено грати ночами, а дорослі зможуть це зробити, тільки якщо попередньо пройдуть сканування особи.

Що відомо про комп'ютерну гру Minecraft

Пісочниця Minecraft, яку часто називають «LEGO в онлайні» — гра, яка практично в усьому світі носить рейтинг 7+ і частенько використовується в шкільній програмі. Скрізь, крім Південної Кореї: там їй фактично присуджений рейтинг R, і доступ заборонений тим, хто не досяг 19 років.

У 2011 році в Південній Кореї ухвалили закон, згідно з яким дітям заборонялося грати в ігри з опівночі до шостої години ранку.

Рік по тому Microsoft змінила політику Xbox Live, заборонивши реєструватися в сервісі користувачам молодше 19 років.

Незважаючи на це, до недавнього часу гравці з азіатської країни мали можливість заходити в Minecraft за допомогою облікових записів Mojang, таким чином уникаючи необхідності перевірки віку.

Кім Чен Ин назвав жанр кей-поп «раковою пухлиною», яка загрожує Північній Кореї