У поліції назвали марки дорогих авто, які найбільше викрадають в Україні

Які бренди популярні у злодіїв в Україні: найчастіше викрадають автомобілі марок Toyota, Lexus, Hyundai, Kia, Mazda і Honda. Про це на брифінгу розповів начальник Департаменту карного розшуку Національної поліції Вадим Дзюбинський.

Поліцейський порадив страхувати автомобілі на повну вартість, «оскільки це найкращий спосіб захиститися від крадіжки, так як власнику застрахованого авто немає сенсу платити викуп викрадачам, а тому викрадачам не цікаві такі автомобілі».

Інфографіка Національної поліції України

Дзюбинський пояснив, що найлегший спосіб заробітку для зловмисників — це викрасти автомобіль і продати його знову власнику. Якщо ж це не вдається, то зловмисники розбирають ці автомобілі і продають на запчастини або переганяють за кордон і збувають там.

За словами поліціянта, в 2020 році викрадачі нажилися на викупі вкрадених автомобілів у 29 власників. «Все це автомобілі престижних марок. Однак ця цифра може бути значно більше, адже є такі автовласники, які викуповують свої автомобілі у зловмисників, а поліції кажуть, що знайшли свій автомобіль», — сказав Дзюбинський.

 

НАЖИВО: брифінг керівництва МВС та Наполіції щодо протидії незаконному заволодінню транспортних засобів

Posted by МВС України on Monday, September 28, 2020

 

Правоохоронець вважає, що його відомство досягло значних результатів у протидії угонам авто. Протягом 2020 року поліцейські ліквідували дві злочинні організації і вісім злочинних груп загальною кількістю 53 учасники. Їх підозрюють у 72 викраденнях елітних транспортних засобів із використанням спецзасобів і електронних приладів. Обсяг збитків від їх діяльності — 48,5 млн грн.

Представники МВС закликають власників викрадених автомобілів не викуповувати їх у зловмисників, а звертатися в поліцію.

Інфографіка Національної поліції України

22 вересня в Україні посилили покарання за викрадення авто: замість штрафів ввели позбавлення волі. Термін ув’язнення залежить, серед іншого, від вартості викраденого автомобіля.

Нагадаємо, що найближчим часом на дорогах з'являться патрульні автомобілі, обладнані системою фіксації правопорушень в русі. Поліцейські назвали це нововведення «фантомним патрулем».