У Польщі пасажирський автобус потрапив у ДТП. Загинули шестеро українців, 15 госпіталізовані
polskieradio24.pl

У Польщі рейсовий автобус «Познань-Херсон» потрапив в аварію. Шестеро українців загинули, ще 15 потребували госпіталізації. Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко, а також польські ЗМІ, в тому числі RMF24.

Ніколенко пише: «Поблизу міста Кашице рейсовий автобус Познань-Херсон потрапив у ДТП. 6 громадян України загинули, 15 госпіталізовані. Консули виїхали на місце події, взаємодіють із місцевою владою і лікарнями для надання консульської допомоги українцям та з’ясування усіх обставин аварії».

Як передає Onet Rzeszow, ДТП сталася у ніч із 5 на 6 березня.

Польське видання RMF24 пише, що автобус впав з естакади у кювет біля міста Ярослав. Автобус із українськими номерами прямував до Перемишля, до кордону з Україною. У ньому перебували 57 людей, усі вони громадяни України.

Очільниця Підкарпатського воєводства, де сталася аварія, Ева Леніарт підтвердила, що місцева влада контактує з українськими консулами. Наразі постраждалі, які не потребували госпіталізації, перебувають у гуртожитку в Ярославі під наглядом психологів. За її словами, як тільки буде ухвалено рішення, що люди можуть продовжити подорож, їх відвезуть до прикордонного пункту у Корчові, де на них чекатиме український автобус, передає TVN24.

Пожежники дістали з кювету автобус, на місці аварії ще працюють правоохоронці.

Постраждало у результаті 34 людини. Поранених, які потребували госпіталізації, відвезли до лікарень у Перемишлі, Ярославі, Жешуві, Малій Рудній, Пшеворську та Любачу. Людей, які не потребували госпіталізації, відвезли до гуртожитків поряд.

Представник пожежників Марцін Бетлей сказав виданню, що визначення причин аварії триватиме декілька годин.

На місці аварії працювали майже 100 пожежників, 19 бригад медиків та поліцейські. На гелікоптерах перевозили важкопоранених.

Речник служби швидкої допомоги у Перемишлі Марек Янковський повідомив, що вісім людей отримали серйозні поранення — травми голови, хребта, кінцівок.

Нагадаємо, наприкінці лютого у Любліні внаслідок ДТП загинуло двоє українців. У Єгипті автобус із туристами потрапив у ДТП, серед постраждалих були українці.

Ще той треш. Київські надзвичайні новини столітньої давності