У Польщі розповіли, чому не збили російську ракету на своїй території

Польські сили ППО не збили російську ракету, яка залетіла на територію країни, через відсутність ознак, що вона має атакувати об'єкт саме у Польщі.

Про це на брифінгу в неділю повідомив міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш, пише RMF FM.

Він розповів, що у зв'язку із ракетний обстрілом України були приведені у дію усі польські системи ППО та військово-повітряних сил.

За словами міністра, вони відстежували близько десятка ракет, які прямували у напрямку Львівської області, та обмінювалися інформацією з українською стороною.

«Якби були якісь ознаки того, що цей об'єкт прямує до якоїсь цілі, розташованої на території республіки (Польщі, — ред.), звичайно, він був би збитий», — наголосив Косіняк-Камиш. 

Оскільки таких ознак не помітили, то ракету і не збивали.

Речник Оперативного командування Збройних сил Польщі, підполковник Яцек Горишевський розповів, що російська ракета рухалася зі швидкістю майже 800 км/год на висоті 400 м. Вона заглибилась приблизно на 2 км на територію Польщі і потім покинула територію країни. 

Горишевський зазначив, що територію, над якою пролетіла ракета, не перевірятимуть, оскільки військові на 100% впевнені», що вона залишила Польщу.