У Польщі з 1 вересня планують усіх українських дітей відправити до місцевих шкіл
PAP

Польський уряд планує з 1 вересня зобов'язати відвідувати місцеві школи усіх українських дітей, які перебувають у країні через війну. Відповідний законопроєкт готує Міністерство освіти Польщі і він вже на завершальному етапі.

Про це повідомила заступниця міністра Йоанна Муха, пише Радіо Свобода.

За її словами, зараз у Польщі не охоплені місцевою системою освіти близько 50-60 тис. українських дітей. Вирішення цієї ситуації обговорювалося під час міжурядових консультацій польського та українського урядів 28 березня.

«Українська сторона дуже зацікавлена у тому, щоб обов’язок відвідувати польські школи українськими дітьми був впроваджений. Зі свого боку вони пропонують співпрацю і ми з цієї пропозиції скористаємося. Більша частина цієї програми вже готова, чекаємо на погодження закону і тоді офіційно поінформуємо про деталі», — повідомила Йоанна Муха.

Планується, для дітей з України у польських школах запровадять спеціальні уроки української мови. Для цього працевлаштують вчителів із України, для яких запропонують спрощену процедуру нострифікації дипломів.

Також попередньо відомо, що дітей навчатимуть європейської інтеграції. У міністерстві освіти Польщі вважають, що ці знання їм знадобляться у світлі майбутнього вступу України до ЄС.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Прохідний бал на НМТ у 2024 році: скільки завдань потрібно виконати, аби подолати поріг