У Полтаві затримали фітнес-тренера, який ображав та плювався у бійців ЗСУ: що відомо про інцидент

У Полтаві затримали скандального блогера та фітнес-тренер Романа Заволоку, який посеред вулиці кидався на військових.

За даними місцевих Telegram-каналів правоохоронці прийшли до нього, коли він був в одному з розважальних закладів міста. Під час затримання Заволока начебто чинив опір та вдарив правоохоронця.

https://t.me/v_plt/17177
https://t.me/v_plt/17192

У СБУ зазначили, що блогер — палкий прихильник кремлівських наративів про війну .

Правоохоронці задокументували випадок, коли, перебуваючи у середмісті, фігурант почав провокувати та нецензурно ображати посадовців місцевого військкомату. Після інциденту він намагався переховуватися, але його затримали.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення фігуранту про підозру, розслідування триває.

Також перевіряють, чи використовували провокативні відео і дописи зловмисника могли використовуватися пропагандисти у своїх новинах.

29 серпня у Полтавському ТЦК повідомили, що обласний військкомат направив подання до СБУ проти фітнес-тренера щодо образи честі і гідності військовослужбовця.

Що відомо про інцидент

26 серпня Заволока зняв на відео, як працівники військкомату хотіли вручити йому повістку. Блогер заявив бійцям, що не збирається «вбивати людей за гроші» та показав військовим середній палець та опублікував це у своїх соцмережах. Також на відео видно, що фітнес-тренер почав глузувати з ветерана через те, що у того тремтіли руки, плюнув та обізвав його «придурком», бо він захищав Україну. Згодом блогер опублікував ще кілька відео, де ображав працівників військкоматів. 

У Полтавському ТЦК розповіли, що йдеться про Олександра Мацько — старшого солдата ЗСУ, який воює з 2016 року. Він служив добровольцем у батальйоні спеціального призначення Нацгвардії «Донбас» та отримав контузію, через яку у нього і був тремор.

«Щодня трапляються певні неприємні моменти, але таке у мене вперше. Я вважаю, що він образив не мене. Якби я йшов у цивільному, він би не звернув на мене уваги. Він образив хлопців, які воюють, які в шпиталях, які поховані», — сказав Олександр Мацько.

Після інциденту військові викликали поліцію, але блогер відмовився їх чекати і втік.

«Це вже не перший епізод з «полтавським фітнес-тренером», проте він цілком може стати останнім. Той, хто дозволяє собі ображати військових, рано чи пізно отримаю своє покарання», — додають у ТЦК.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Дніпрі поліцейський застрелив чоловіка: що відомо про інцидент та загиблого