У прямому ефірі Reuters з Майдану Незалежності прозвучав гімн СРСР. В агентстві пояснили, чому це сталося (відео)
УНІАН

У ніч з 15 на 16 лютого, коли американські медіа прогнозували вторгнення Росії в Україну, британське агентство Reuters запустило пряму трансляцію з Майдану Незалежності у Києві.

Під час стриму під назвою «Вид на київський Майдан на тлі російсько-української кризи», який почали транслювати 16 лютого, на задньому фоні ледь чутно пролунав гімн СРСР.

Це викликало обурення у суспільстві. Українці зявлили, що медіа сіють паніку та ще й не фільтрують, що потрапляє у трансляцію.

Ситуацію у своєму Facebook прокоментував Сергій Каразій, продюсер TV Reuters в Україні.

«Майдан — це символ і серце України. Ракурс і місце вибирав я сам. Камера, як легко зрозуміти, встановлена на балконі готелю «Україна». Працює в автоматичному режимі. Без оператора. За те, що відбувається в кадрі, ми, зрозуміло ж, не можемо нести відповідальність», — пояснив журналіст.

За його словами, співробітники агентства не можуть контролювати звуки великого міста.

«Не виключаю, що на одному з сусідніх балконів хтось міг включити і гімн Росії. Там багато іноземців. Можуть бути різні. Днями чув, як хтось голосно крутив Вєрку Сердючку. Ну от такі в людей смаки», — зауважив він.

Також Каразій наголосив, що на сервіс Reuters підписані тисячі видань по всьому світу, а тема України є передовою в інформаційному просторі.

«Редактори хочуть показати своїм читачам/глядачам, як ця Україна виглядає. Лайв з Майдану, який ми запустили днів 5 тому, включають час від часу у свої випуски новин практично всі телеканали», — підсумував продюсер.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

День єднання. Зеленський заявив, що українців об'єднує бажання жити в мирі (відео)