У Раді підтвердили, що міністри фінансів та економіки можуть найближчим часом піти у відставку

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук не виключає відставки міністрів «економічного блоку» — керівника Мінфіну Сергія Марченка та голови Мінекономіки Ігоря Петрашка. Про це Стефанчук сказав в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, доля Марченка та Петрашка в Кабміні Дениса Шмигаля буде залежати від того, наскільки якісну роботу вони проведуть над держбюджетом. Також важливо, аби парламенту запропонували нові підходи щодо подолання наслідків, спричинених COVID-19, додав Стефанчук.

«Я думаю, що така ситуація назріває. А чи буде вона втілена, буде залежати від того, наскільки якісні показники роботи будуть показані [у найближчий час]... Будемо дивитися до 15 вересня, коли до Ради має бути внесена бюджетна резолюція, і вже на підставі цього будуть робитися висновки», — заявив Стефанчук. 

Голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко, у свою чергу, додав, що до Мінекономіки є питання щодо призначень, у тому числі на митниці та у податковій. «[Ці призначення]  обговорюються, у тому числі в соціальних мережах. Керівники цих служб — і митної, і податкової — просто мають вступити в діалог з профільним комітетом, дати відповідь», — заявив Корнієнко.

У той же час голова Верховної Ради Дмитро Разумков зазначив, що для відставки всього Кабміну Шмигаля цієї осені поки що немає підстав, хоча і визнає — «в нашій державі багато що може відбутися».

Петрашко та Марченко отримали посади керівників міністерств у березні цього року, після відставки Кабінету міністрів Олексія Гончарука: 17 березня Петрашко став керівником Мінекономіки, а 30 березня Марченко отримав посаду міністра фінансів у новому уряді Шмигаля.