Україна може завдати превентивний ракетний удар по Білорусі — Данілов

ЗСУ може завдати превентивного ракетного удару по території Білорусі, чий режим є військовим союзником російських окупантів та сприяє їх вторгненню в Україну.

Про це заявив Олексій Данілов, секретар РНБО.

Відповідаючи на запитання, чи Україна готова почати завдавати ударів не тільки по тим російським військам, які знаходяться тут, але й по силам противника у Білорусі, він відповів ствердно.

І додав, що такий крок можливий, якщо буде відповідне рішення верховного головнокомандувача, президента України Володимира Зеленського.

У Головному управлінні розвідки Міноборони заявили, що Росія готує свідому провокацію для виправдання введення Білоруських військ.

«За наявними розвідувальними даними зараз поблизу білорусько-українського кордону знаходяться білоруські танки у кількості близько 300 шт. Колона ще не перетнула кордон і чекає на маршруті м. Пінськ – Іванове – Драгічин (приблизно 30 км від Державного кордону України)», — сказано у повідомленні.

Також 1 березня відбулося посилення Києва. Керівника апарату РНБО Миколу Жернова призначили для керівництва обороною міста.

У російських військах натомість починається деморалізація, каже Данілов.

Також Данілов заявив, що для ліквідації Зеленського було відправлено групу «кадирівців». Їх знищили у Гостомелі. Ще одну групу наразі тримають під прицілом.

«Спецоперація, яка мала бути проведена кадировцями, нам вже відома. Ми отримали інформацію від представників ФСБ, які не мають бажання брати участь в цій кривавій війні. Безпосередньо була знищена та кадирівська група, яка вирушила саме для ліквідації нашого президента» — розповів він.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російські окупанти хочуть поширити брехню про капітуляцію уряду