У Red Bull вибачились за зіпсовану бруківку і пообіцяли повернути площі колишній вигляд
Олексій Гончаренко

Компанія Red Bull, яка пошкодила Софійську площу в Києві, вибачилась за зіпсовану бруківку та пообіцяла прибирати сліди від дрифтінгу.

«Red Bull Україна просить вибачення у мешканців Києва та міської влади за відеозйомку, що сьогодні вранці відбувалася на Софійській площі. На жаль, сталося так, що ми не дотримались усіх необхідних процедур. Це було недоглядом з нашого боку і ми глибоко про це шкодуємо. Ми від початку керувалися правилом залишити місце проведення заходу прибраним і у тому ж стані, який був до початку проведення», — йдеться в заяві Red Bull, яку компанія надіслала на запит Chas News.

За словами компанії, наразі вона займається прибиранням слідів від дрифту на бруківці.

10 серпня на Софійській площі в центрі Києва дві автівки під час зйомок влаштували дрифтінг. Авто дрифтували на великій швидкості посеред пішохідної зони, просто навколо пам'ятника Богдану Хмельницькому. Машини сильно забруднили слідами автомобільних коліс покриття на історичній площі.

Відео Red Bull знімав за участю відомої української реперки Alyona Alyona та професійних дрифтерів — українця Олександра Гринчука та ірландця Конора Шанахана. 

У КМДА заявили, що у неї не спитали дозволу на проведення зйомок, а тому влада звернулася до поліції. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею про хуліганство. 

Red Bull та Alyona Alyona влаштували дрифт на Софійській площі в Києві та пошкодили її (оновлено)