У реєстрі законів Бельгії знайшли рецепт приготування запіканки зі спаржі
Pixabay

Юрист Морган Міллер знайшов рецепт приготування запіканки зі спаржі в онлайн-версії бельгійської газети Moniteur Belge, де публікують закони та укази.

Ймовірно, інструкцію випадково скопіювали та вставили у текст закону про ціни на ліки та медичні засоби, повідомляє BBC.

Помилку помітили у французькій версії газети. Це рецепт приготування запіканки зі спаржі на шість кроків. В інструкції розповіли, як правильно почистити і помити спаржу та вибрати температуру в духовці.

«Набридли люди, які кажуть, що від Moniteur Belge немає користі. Там ви знайдете все: закони, рішення та рецепти приготування їжі», — написав Морган Міллер, який поділився фотографією помилки у Twitter. 

На думку юриста, найбільшою проблемою є те, що доступ до бази законів мають усі. А тому інформація в ній має бути точною та перевіреною, щоб зловмисники не могли скористатися цим у юридичному полі.

Адвокат Фабріс Гуттодаурія назвав таку помилку «вражаючою».

Тим часом Вільфрід Веррезен, директор Moniteur Belge, заявив, що рецепт, який з’явився в базі даних, не має юридичної сили, а помилку негайно виправлять.

Бельгія відкликає посла з Кореї після того, як його дружина напала на працівницю магазину