У «Резерв+» за два дні оновили свої дані 260 тис. військовозобов’язаних — Міноборони

У застосунку «Резерв+» оновили свої дані близько 260 тис. військовозобов’язаних — це у 80 разів більше ніж у ЦНАП. Дані по ТЦК ще уточнюються. Про це заявив речник Міноборони Дмитро Лазуткін в ефірі телеканалу Київ24.

Він додав, що у перший день були проблеми із перезавантаження системи із доступом в Україні та за кордоном. Так, в окремі пікові години у застосунок намагалися одночасно зайти близько 700 тис. осіб. Наразі усього авторизувалося у «Резерв+» 600 000 українців.

«Зараз «Резерв+» працює. Знову ж таки гарантувати що він буде працювати ідеально напевне не можна. Оскільки ідеальних систем як таких не існує. Але робиться усе можливе для того щоб технічна підтримка відбувалася. Але не слід забувати, що є ажіотаж великий», — сказав Лазуткін.

Він нагадав, що усі громадяни від 18 до 60 років мають уточнити свої дані. За його словами, проходження ВЛК — це наступний крок і запрошення на них видає ТЦК відповідно до вже оновлених даних.

«Наразі запрошення на ВЛК у Резерві+ не приходитиме. Якщо будуть якісь уточнення, ми будемо інформувати громадськість. Поки це відбувається у такому ж режимі як і до 18 травня, переважно через пошту, або за місцем проживання чи роботи», — зазначив Лазуткін.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Новий закон про мобілізацію: головні зміни для військовозобов'язаних з 18 травня