У рф незадоволені «зерновою угодою»: допускають зміну умов та вихід з договору

У росії скаржаться на вивезення продовольства з України в рамках «зернової угоди». Зокрема, путін хоче обмежити напрямок вивезення збіжжя та обговорить це з Ердоганом.

Про це він заявив під час виступу на Східному економічному форумі.

За його словами угоду розробили, щоб вивозити зерно до найбідніших країн світу. Натомість, каже путін, майже всі судна з зерном з України прямують до країн ЄС.

«Може варто задуматися про те, щоб обмежити напрямок вивезення зерна та іншого продовольства за цим маршрутом. Я обов'язково пораджусь на цю тему з президентом Туреччини Ердоганом», — сказав путін.

Російський диктатор звинуватив США та країни ЄС у нібито брехні та «одержимості політичними ідеями».

«Як багато європейських країн у колишні століття діяли як колонізатори, так і продовжують діяти сьогодні. У черговий раз просто обдурили і продовжують обманювати. Очевидно, що за такого підходу масштаб проблем із продовольством у світі тільки наростатиме. На жаль, що здатне призвести до небувалій гуманітарній катастрофі», — заявив російський президент.

Крім того, представник росії в ООН Василь Небензя заявив, що частина угоди щодо експорту російського продовольства і добрив не працює.

За його словами, жодному судну рф так і не вдалося вивезти зерно на експорт в рамках договору.

«Угода укладена терміном на чотири місяці, тобто вона закінчується в листопаді. За нормальної ситуації угоду слід продовжити. Ми хочемо бачити реалізацію російської частини угоди. Поки що цього немає», — заявив Небензя.

Він додав, що «не виключає» відмову росії від виконання умов угоди.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Зернова угода»: з чорноморських портів вийшов найбільший караван суден