У рф панікують через неспроможність зупинити контрнаступ ЗСУ на Донбас — ISW

Заяви бойовиків «лднр» про негайне проведення референдуму за приєднання до рф свідчать про паніку окупантів на тлі контрнаступу ЗСУ.

Так вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Оскільки росіяни не контролюють всю Донеччину та Луганщину, то території які планує анексувати рф вважатимуться «частково окупованими українською владою».

Аналітики вважають, це свідчить про те, що в кремля бракує засобів, аби зупинити наступ ЗСУ на Луганщину. А анексія Донбасу допоможе спонукати до вербування додаткових з рф та нової анексованої території.

Зазначають, що удари українських військових по Криму, який рф вважає соєю території, показали, що «автоматичної відповіді проти НАТО» росія не завдасть.

Тому анексія Донбасу поставить Кремль у дивне становище, коли вони не зможуть «звільнити» ці території.

«Залишається незрозумілим, чи готовий президент росії володимир путін поставити себе в таке становище заради сумнівної вигоди, що полегшує загрозу НАТО чи Україні ескалацією, яку він, як і раніше, навряд чи проведе на даному етапі», — зазначають в ISW.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Бойовики «засудили» співробітника ОБСЄ до 13 років в'язниці