У рф пригрозили, що F-16 на аеродромах за межами України стануть їхніми законними цілями

Винищувачі F-16, які передадуть ЗСУ та аеродроми за межами України, на яких вони можуть базуватися, стануть законними цілями для військових рф.

Про це заявив голова оборонного комітету російської Держдуми Андрій Картаполов, пише «РИА Новости».

«Якщо літаки братимуть участь у бойових вильотах, то, безперечно, будуть (цілями для рф — Прим. ред.). В тому числі й аеродроми, на яких вони базуються», — сказав він.

Раніше начальник авіації Командування Повітряних сил Сергій Голубцов розповідав, що певна кількість F-16, які передадуть Силам оборони, будуть базуватися на авіабазах за межами України. Це потрібно для того, аби літаки не стали цілями для російських атак.

«Це буде наш резерв в разі потреби для заміни несправних літаків, під час проведення регламентних робіт. Тобто для того, щоб ми могли постійно мати в операційному складі певну кількість літаків, яка буде відповідати кількості пілотів, які в нас будуть. Буде більше пілотів — буде більше літаків в Україні», — сказав він.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Данія дозволила бити своїми F-16 по території рф