У рф затриманим на акціях проти мобілізації вручили повістки у військкомати (фото)

Вчора, 21 вересня, у росії відбулися мітинги проти мобілізації. Затриманим учасникам протестів видали повістки до військкоматів.

Зокрема, такі інциденти фіксували в Москві та Воронежі, пише Meduza.

Член партії «Яблоко» Кирило Гончаров показав повістку, яку вручили одному з протестувальників у відділі ОВС Можайського району столиці рф.

Також дружина одного з затриманих на акції у районі Соколина гора розповіла, що її чоловікові повістку вручав особисто військовий комісар. При цьому момент вручення знімали на камеру та заявляли, що він не може не прийняти повістку, адже є громадянином рф.

У ще одному московському ОВС мінімум одному із затриманих погрожували кримінальною справою через відмову підписати повістку.

За даними видання, у Воронежі повістки видавали у відділку поліції № 8, куди доставляли учасників акції протесту.

Напередодні, 21 вересня, кремлівський диктатор путін оголосив у росії «часткову мобілізацію» через нібито «реальну загрозу» для країни.

Очільник рф запевняв, що призову підлягатимуть лише громадяни, які перебувають в запасі. За словами Шойгу, планують призвати 300 тис. резервістів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Мобілізація в рф не вплине на хід війни в Україні у найближчі місяці — ISW