У рф звільнили генерала фсб за витік інформації та критику війни — The Insider

У росії звільнили начальника Науково-технічної служби фсб Едуарда Черновольцева за нібито критику війни проти України та витік російських даних.

Про це пише The Insider.

Він керував 8-м Центром фсб (захист інформації), Центром спеціальної техніки фсб, Управлінням спеціального зв’язку фсб, а також НДІ-2 фсб, де таємно розробляли отрути.

Як зазначає видання, співробітники інституту брали участь в отруєнні опозиціонерів Олексія Навального, письменника Дмитра Бикова та громадського діяча Володимира Кара-Мурзи.

Офіційно, Черновольцева відправили на пенсію. Але зазвичай співробітники такого рівня у фсб зазвичай працюють до 70 років.

Джерело видання у фсб розповіло, що російська верхівка обурилась через все частіші витоки інформаційних баз даних.

«Ще два роки тому Едуард Володимирович запевнити керівництво країни, що перекриє все канали витоків. Але в нашій дірковій системі це практично неможливо», — сказав співрозмовник.

Інше джерело розповіло, що Черновольцев, який колись жив в українській столиці, «дуже жалкував про початок військової операції в Україні і в компанії своїх друзів не раз говорив, що все зайшло надто далеко».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Україні арештували майно російського олігарха Алішера Усманова на 2 млрд грн