У РНБО заявили, що на кордоні Польщі та Білорусі перебуває 15 тис. мігрантів
Getty Images

В ефірі ток-шоу «Право на владу» Олексій Данілов, секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО), заявив, що на кордоні Білорусі та Польщі перебувають до 15 тис. мігрантів.

Крім того, за його словами найближчим часом кількість мігрантів може збільшиться.

«Це штучна криза, яку підготували Путін спільно з Лукашенком для Євросоюзу… За нашими розвідданими вже 15 тисяч біженців знаходиться на території Білорусії. Щобільше, зараз розгортається така компанія, щоб їх було якомога більше, щоб тиснути на Євросоюз», — сказав Данілов.

Він наголосив, що мігранти офіційно є туристами.

«Ці туристи прибувають зі своїх країн до Білорусі, розуміючи, що це за режим. Які можуть бути туристи в Білорусі? У такому обсязі й в таку пору року», — заявив Данілов.

Секретар РНБО вдодав, що Україна уважно стежить за міграційною кризою та готується до різних сценаріїв розвитку події.

«Ми розуміємо всі виклики, які є...На цю неділю запланована велика нарада безпосередньо в місті Луцьку, де буде брати участь принаймні три міністри. Ми запрошуємо на цю нараду амбасадорів Польщі та Литви й будемо там вирішувати питання в який спосіб нам відповідати на ці виклики. Ще раз наголошую: мова йде про туристів, які чомусь починають вважатися біженцями», — наголосив Данілов.

Chas News повідомляв, що ніч на 10 листопада дві великі групи мігрантів прорвалися на територію Польщі з боку Білорусі.

Мігранти прориваються силою. Що відбувається на кордоні Білорусі та Польщі (фото)