У росії, ймовірно, готують другу хвилю мобілізації — ISW

У кремлі думають про оголошення другої хвилі мобілізації, попри офіційні заперечення.

Так вважають аналітики Американського інституту вивчення війни (ISW).

Зазначають, що в росії починають все більше відмовлятись від обмежених повідомлень про війну для заспокоєння населення.

Зокрема, у Бєлгородській та Курській області оголосили про формування загонів територіальної оборони. Російська влада переконує про нібито загрозу наземного вторгнення з боку України.

Крім того, оголошення про «спеціальну військову операцію» почали розклеювати навіть у Москві. Раніше їх можна було спостерігати лише у віддалених містах та селищах влітку 2022 року на тлі набору добровольців.

На думку аналітиків, оголошення мобілізації негативно вплине на довіру населення до російської влади.

«Рішення путіна віддати наказ про другу хвилю мобілізації, загальну мобілізацію або навіть офіційне оголошення війни Україні не усуне внутрішні обмеження російської військової потужності, доступної для війни в Україні в короткостроковій перспективі. Міністерство оборони росії може одночасно готувати лише близько 130 тис. призовників під час дворічного призовного циклу в мирний час і з великими складнощами намагається підготувати більшу кількість мобілізованих чоловіків за коротший період», — зазначають в ISW.

Фахівці додають, що мобілізація не допоможе рф, адже залежить від здатності інвестувати час і матеріальні ресурси у свій персонал, а ці вимоги погано узгоджуються з відсутністю довгострокового стратегічного планування.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Карта бойових дій в Україні станом на 7 грудня