У росії очікують на дефіцит будматеріалів, сантехніки та інструментів
Unsplash

У російських магазинах очікують на дефіцит імпортного обладнання для ремонту, такого як сантехніка, будівельна хімія, інструменти та інженерне обладнання.

Це пов'язують із санкціями Заходу, погіршенням епідеміологічного становища в Китаї та логістичними складнощами, пише російський «Коммерсантъ».

Видання стверджує, що про перебої з постачанням певних товарів розповіли джерела з двох великих торгівельних мереж. Зараз вони розпродають запаси, однак через один-два місяці дефіцит стане відчутним.

Основною проблемою є заборона на постачання з низки західних країн. Є складнощі з логістикою та оплатою товару.

Скоро росіянам буде бракувати сантехніки, будівельної хімії, вентиляційного обладнання, вентиляторів, комплектуючих для систем опалення, обладнання для водовідведення та іншого.

Санкції ЄС заборонили ввозити в рф різноманітні лаки, фарби, окремі види ванн та унітазів, а також черепиці. Щоб замінити ті товари, яких скоро не буде на полицях, потрібно шукати або місцевих виробників, або гравців із Китаю.

Однак і тут є проблеми. Російське видання з посиланням на джерела стверджує, що 90% каоліну, з якого росіяни роблять сантехніку, вони незаконно вивозили з окупованого Луганська. Тепер це проблематично через війну.

А матеріали з Китаю важко отримати через відмову контейнерних перевізників працювати з росією і новими обмеженнями в Шанхаї через COVID-19. Також ці матеріали будуть дорожчими через логістику.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У росії заявили про затримку із випуском нової банкноти номіналом 100 рублів