У росії ухвалили закон про легалізацію контрабанди

Держдума рф ухвалила закон, який дозволяє російським компаніям імпортувати товари без дозволу правовласника.

Про це пише Meduza.

Ухвалений законопроєкт передбачає легалізацію так званого паралельного імпорт-ввезення в країну, який фактично і контрабандою.

Згідно з документом «використання результатів інтелектуальної діяльності, виражених у товарах, та засобів індивідуалізації, якими такі товари марковані, не є порушенням».

Цей закон поширюється на товари, які Мінпромторг рф затвердив на початку травня. Зокрема, туди увійшли 50 категорій товарів та більш ніж 200 брендів. Серед них — Apple, Samsung, Intel, HP, Panasonic, Dyson, ігрові приставки Play Station, X-Box,  автомобілі Tesla, Land Rover, Jeep та інші.

Крім того, дозвіл на контрабанду поширюється корисні копалин, предмети сільського господарства та інших галузей.

Раніше російські ЗМІ писали, що Microsoft ймовірно заборонила завантажувати Windows 10 та Windows 11 користувачам з російським IP. 

Зазначають, що проблема у росіян почала виникати в середині червня. При спробі завантаження на сайті виникає помилка. Водночас з VPN країн Європи або США файли завантажуються.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В росії не можуть активувати контрабандні смартфони Samsung — ЗМІ