У росії вибухнув позашляховик з дочкою соратника путіна: у мережі показали відео

Ввечері, 20 серпня у Підмосков'ї в районі селища Великі Вяземи вибухнув автомобіль Land Cruiser Prado, в салоні якого перебувала донька ідеолога «русского міра» олександра дугіна Дар'я.

Про це повідомили у Слідчому комітеті рф (ск рф), пише пропагандистське видання ТАСС.

«Вибуховий пристрій, ймовірно, був встановлений в автомобілі Toyota Land Cruiser, в якому через вибух загинула політолог і журналістка Дар'я Дугіна», — йдеться у повідомленні ск рф.

Соратник дугіна Петро Лундстерм повідомив, що в автомобілі мав бути сам Дугін разом із дочкою, але в останній момент сів до іншого авто.

Дар'я Платонова (Дугіна) була політичним оглядачем Міжнародного євразійського руху, який очолює її батько. У липні її внесли до санкційних списків Великої Британії.

Telegram-канал MASH опублікував відео з дугіним, який прибув на місці аварії за кілька хвилин після вибуху.

Хто такий дугін

Олександр дугін — російський філософ і публіцист, який вважається ідеологом «русского міра».

З початку 2000-х обстоює ідеї неоєвразійства і крайнього російського етнічного націоналізму як ідеологічну платформу російської влади. Нібито має значний вплив на президента рф володимира путіна.

Прихильник введення військ в Україну та окупації усієї її території, крім західних областей.

«Суверенітет України є настільки негативним для російської геополітики явище, що, в принципі, легко може спровокувати збройний конфлікт... Україна як самостійна держава з якимись територіальними амбіціями є величезною небезпекою для всієї Євразії, і без рішення української проблеми взагалі говорити про континентальну геополітику безглуздо», — писав дугін у своїй книзі «Основи геополітики».

У 2014 та 2015 роках внесений до списків санкцій ЄС, США та Канади. Занесений до переліку осіб, що створюють загрозу нацбезпеці України і в базу центру «Миротворець».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Під Москвою сталася масштабна пожежа у військовій частині (відео)