У росії заарештували американського журналіста Евана Гершковича (оновлено)

У російському місті Єкатеринбург затримали журналіста американської газети The Wall Street Journal Евана Гершковича, який готував матеріал про «ПВК Вагнера».

Про це повідомляє російське пропагандистське видання «РИА Новости» з посиланням на ФСБ.

Там стверджують, що журналіст «за завданням США збирав дані про одне з підприємств російського ВПК, які є державною таємницею».

Журналіст перебував у Єкатеринбурзі протягом кількох тижнів. Гершкович писав матеріал про ставлення росіян до війни та про вербування місцевих жителів до «ПВК Вагнера». У поїздці його супроводжував місцевий активіст Ярослав Ширшиков.

За даними видання Meduza, окрім Єкатеринбурга, Гершкович їздив до Нижнього Тагілу. Там розташоване оборонне підприємство «Уралвагонзавод».

Оновлено

Лефортовський суд Москви заарештував Гершковича на 29 діб за звинуваченням у шпигунстві. Журналіста вже відправили до СІЗО. Йому загрожує від 10 до 20 років позбавлення волі. 

CNN зазначає, що Гершкович став першим американським журналістом, затриманим у росії за звинуваченням у шпигунстві з 1986 року.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія постачає Ірану кіберзброю в обмін на дрони-камікадзе — WSJ