У росії затримали та заарештували терориста Ігоря Гіркіна

21 липня російські силовики затримали колишнього ватажка бойовиків Ігоря Гіркіна-Стрєлкова.

Про це повідомляє РБК.

Зазначають, що правоохоронці затримали Гіркіна в його квартирі близько полудня. Наразі там проводять обшук.

Як стверджують джерела видання, затримання провели за заявою колишнього співробітника ПВК «Вагнер».

Дружина Гірнкіна Мирослава Регінська у Telegram-каналі розповіла, що коли до квартири приїхали представники слідчого комітету, її вдома не було. Зі слів консьєржа, Гірнкіна вивели з дому під руки.

Регінська заявила, що її чоловіка вивезли у «невідомому напрямку», на зв’язок він не виходив. Де Гіркін перебуває зараз вона не знає.

«Від друзів мені вдалося з’ясувати, що моєму чоловікові висунуто звинувачення за статтею 282 КК рф (екстремізм)», — додала Регінська.

Інформацію про затримання Гіркіна також підтвердив його адвокат, але російські правоохоронці це ще не прокоментували.

Оновлено 14:51

Заяву на Гіркіна написав колишній ярославський депутат та «вагнерівець» Дмитро Петровський чотири дні тому, повідомляє AteoBreaking.

«І так, я справді співробітник ПВК «Вагнер», двічі їздив у відрядження хірургом. Стрєлкова я вважаю «військовою Блиновською»: збирає великі донати нібито на допомогу нашим хлопцям, а за витрачені кошти не звітує. Останньою краплею, звісно, стали слова Стрєлкова про нашого президента володимира путіна. Вважаю, що образу першої особи держави — це злочин. Не можу поки що точно сказати, після моєї заяви затримали чи ні, перед простим хірургом Генеральна прокуратура не звітує. Але сподіваюся, що саме я дав хід справі», — цитує канал слова Петровського.

Ігор Гіркін (Стрєлков) — російський терорист, колишній офіцер фсб та колишній «міністр оборони днр». Його оголосили у міжнародний розшук у справі про збиття літака рейсу MH17. СБУ та Генеральна прокуратура порушила проти Гіркіна низку справ за терористичну діяльність, тортури, вбивства та порушення державного суверенітету.

Онолвено 21:15

Суд у Москві відправив Гіркіна у СІЗО до 18 вересня. Йому інкримінували публічні заклики до екстремістської діяльності.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Полювання» на Гіркіна: українська розвідка пропонує $100 тис. за полоненого терориста