У росії заявили про атаку безпілотниками на завод, що виробляє вибухові речовини

У ніч на неділю, 20 жовтня, росію атакували безпілотники. Окупанти повідомляють, зокрема, про влучання у завод імені Якова Свердлова у Дзержинську (Нижньогородська область), який виробляє вибухові речовини для російської оборони.

Про це повідомляють російські Telegram-канали.

Місцеві жителі повідомляли, що чули вибухи у Дзержинську о 03:30.

Губернатор Нижньогородської області Гліб Нікітін заявив, що протиповітряна оборона та засоби РЕБ нібито відбили дронову атаку в районі промзони. Також він додав, що унаслідок падіння уламків легких осколкових поранень зазнали пожежники.

Оновлено: 

В СБУ підтвердили удар Служби безпеки та Сил оборони по заводу імені Свердлова у Дзержинську, передає «Суспільне».

«Цієї ночі дрони СБУ, ССО та ГУР вдарили по заводу імені Свердлова у місті Дзержинськ Нижньогородської області. Він є складовою російського ВПК та перебуває під санкціями країн ЄС і США, оскільки продукція заводу використовується для ведення війни в Україні», — розповіли джерела видання в Службі безпеки.

Завод входить до військово-промислового комплексу росії. Підприємство є одним із найбільших російських виробників промислових вибухових речовин, передавальних зарядів для гірничорудної промисловості, перфораційних зарядів для нафтогазовидобувної промисловості, сейсмічних і геофізичних робіт.

Також тут виробляють вибухівку для російських ракет, артилерійських снарядів, мін, ракет протиповітряної оборони, авіабомб тощо.

Окрім того, у Міноборони росії заявляли, що за ніч нібито було збито 110 українських безпілотників.

За повідомлення МО, нібито 43 БПЛА було знищено над територією Курської області, 27 — над територією Липецької області, 18 — над територією Орловської області, вісім — над територією Нижегородської області, сім — над територією Бєлгородської області, шість — над територією Брянської області, і ще один — над територією Московської області.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Генштаб ЗСУ розповів про втрати ворога станом на 20 жовтня 2024 року