У росії заявили про «захоплення Соледара». ЗСУ спростовують цю інформацію
Maxar

Російське Міністерство оборони заявило, що місто Соледар Донецької області, де довгі тижні тривали запеклі бої, було «захоплене» ввечері 12 січня.

«Встановлення повного контролю над Соледаром дозволяє відрізати шляхи постачання українських військ у розташованому південно-західному місті Артемівськ (Бахмут — Прим. ред), після чого заблокувати і взяти в «котел» підрозділи ЗСУ, що залишаються в ньому», — заявили в МО Росії.

Однак Сергій Череватий, речник Східного угруповання ЗСУ, в ефірі телемарафону заявив, що в Соледарі йдуть бої. За його словами, українські війська тримають оборону проти кращих підрозділів ПВК «Вагнер» та інших ворожих спецпідрозділів.

«Ворог спеціально розганяє інформаційний шум, намагається посіяти зневіру у власних силах серед українського населення», — заявив він.

Нещодавно компанія Maxar Technologies показала супутникові знімки Соледара та Бахмута на Донеччині після активних бойових дій.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ситуація у Соледарі 13 січня: дані Міноборони, Пентагону та аналіз ISW (карта)