У росії заявили, що Україна «готує» підрив дамби Київської ГЕС

Росіяни звинуватили Україну в «підготовці руйнування дамби Київської ГЕС та Канівського водосховища», аби звинуватити в цьому Москву.

Про це заявила глава МЗС рф Марія Захарова, пише РИА Новости.

«Немає жодних сумнівів, що режим українського президента Володимира Зеленського починає чергову цинічну провокацію проти свого населення», — заявила вона.

За її словами, це нібито потрібно для того, щоб потім «знов придумати історію, яку нав’язуватимуть міжнародній спільноті зі звинуваченнями проти Москви у скоєнні військових злочинів», а також, щоб випросити у західних союзників нову допомогу та «прикрити свою терористичну діяльність».

ОНОВЛЕНО 16:40

У Центрі протидії дезінформації завили, що цими заявами окупанти намагаються залякати українців на фоні наративів про необхідність «миру будь-якою ціною». Водночас засобів для знищення цих об’єктів росіяни не мають.

«Попри те, що заява захарової має вигляд спроби забезпечити росії алібі перед терактом, у рф немає засобів та можливостей для знищення дамб біля Києва та Канева. Знищити ці об’єкти ракетними ударами неможливо, а варіант підриву через диверсію виключений, оскільки дамби перебувають під посиленою охороною», — йдеться в повідомленні.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

На ДніпроГЕС ще розбирають завали, про відновлення енергетичної складової наразі не йдеться — ОВА