У російській армії звільняють командирів, які провалилися на війні в Україні — розвідка Британії

Британська розвідка повідомляє, що за останні тижні в росії звільнили кількох старших командирів, які не змогли досягти успіху у війні проти України.

Зокрема повідомляють про звільнення генерал-лейтенанта Сергія Киселя, командуючого 1-ою гвардійською танковою армією, яка намагалася взяти Харків.

Також розвідники вважають, що від посади відсторонили віцеадмірала Ігоря Осипова, який командував Чорноморським флотом рф. Причиною називають затоплення крейсера «Москва».

У Британії зазначають, що на своєму посту все ще залишається начальник Генштабу рф Валерій Герасимов, але важко сказати, чи зберіг він довіру володимира путіна.

Розвідка також повідомляє, що в російській армії поширюється культура приховування та пошуків цапів-відбувайлів. Причетні до вторгнення все більше відволікаються на спроби уникнути відповідальності за провал.

«Це, ймовірно, створить додаткове навантаження на російську централізовану модель управління, оскільки офіцери все частіше прагнуть перекласти прийняття ключових рішень на командування. В таких умовах росії буде важко повернути собі ініціативу», —  підсумували в британській розвідці.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіяни залучали кілька тисяч чеченських бойовиків до захоплення Маріуполя — розвідка Британії