У російському Новосибірську провели конкурс на найкраще прикрашену могилу (фото)

14 травня у російському Новосибірську провели конкурс на найкраще оздоблення могил. Про це повідомляє місцеве видання NGS.RU.

Змагалися три команди: із Севастополя, Омська та Новосибірська. За годину вони мали прикрасити місце поховання плиткою, живими та штучними квітами та іншими матеріалами.

У результаті перемогу здобула команда з Омського парку пам'яті, яка у якості призу отримала 20 тис. рублів (приблизно 9 тис. грн).

конкурс оздоблення могил у новосибірську

За словами учасниці журі Ірини Долженко, мета конкурсу — змістити фокус на інше сприйняття місця поховання і щоб люди, приходячи на цвинтар, відчували не скорботу, а найкращі спогади про померлого.

Конкурс могильщиків у новосибірську

Голова севастопольської команди «Справа честі» Тетяна Федотова у свою чергу розповіла, що отримала «неймовірні враження» від конкурсу.

оздоблення могил у новосибірську

«Враження неймовірні. Такі конкурси — це правильно. Потрібно показувати людям, що поховання треба прикрашати. Ми спеціалізуємося на благоустрої. Ми допомагаємо також у пошуку поховань, фарбуванні», — сказала вона.

конкурс новосибірськ

Подібні конкурси у Новосибірську проводять не вперше. Минулого травня тут пройшли змагання зі швидкісного копання могил. Тоді перемогла теж команда з Омська, щоправда приз у 2021 році становив на 10 тисяч рублів більше.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Закарпатські «бобри» знищили мінометну секцію російських окупантів (відео)