У Ростові ув'язнені взяли в заручники співробітників СІЗО, нападників вже ліквідували (фото, відео)

У неділю, 16 червня шестеро ув’язнених спробували захопити слідчий ізолятор у Ростові-на-Дону. Згодом з'ясувалося, що це були терористи ІДІЛ.

Про це повідомляють росЗМІ.

За інформацією російських медіа, СІЗО-1 Ростовської області захопили ув’язнені, які взяли у заручники двох співробітників ФСВП (Федеральна служба виконання покарань), начальника оперативного управління підполковника Олександра Б. і молодшого інспектора чергової служби. 

У ЗМІ назвали імена шістьох в'язнів, які захопили ростовське СІЗО.

  • Сайпудінов М.Ш
  • Ціцкієв А.М
  • Камнєєв Д.В
  • Гіреєв Т.М
  • Акієв Ш.А
  • Гандалоєв М.

Більшість з них засуджені за статтями про тероризм. Так, Гірєєв, Ціцкієв і Акієв були засуджені в грудні 2023 року за участь в ІДІЛ та підготовку теракту. Вони планували напасти на будівлю Верховного суду Карачаєво-Черкееської Респу́бліки. Гіреєв і Акієв були засуджені до 18 років позбавлення волі, а Ціцькієв — до 18,5 років.

Щоб проникнути у чергову частину злочинці вибили віконну решітку у своїй камері. Додатково вони озброїлись пожежними сокирами й гумовими кийками, ножами та заточками.

Однією з умов терористів була передача їм автомобіля, на якому вони планували втекти.

В рамках контртерористичної операції, співробітники «ОМОН» знешкодили усіх шістьох зловмисників. Також повідомляється, що усі заручники були звільнені.

Злочинці планували цей напад кілька місяців. При цьому кураторам захоплення вдалося доставити злочинцям до ізолятора зброю, прапори ІДІЛ та засоби зв'язку.

Самі злочинці, попередньо, утримувалися у різних камерах, проте це не завадило їм разом організувати втечу. Як терористам все це вдалося провернути, розбиратиметься комісія ФСВП росії.

В той же час, жителі Ростовської області влаштували флешмоб у коментарях у Telegram-каналі голови регіону Василя Голубєва.

Місцеві жителі незадоволені тим, що губернатор не опублікував жодної інформації про захоплення заручників у ростовському СІЗО, а всі коментарі на цю тему швидко видаляються.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У росії після жорсткої посадки Ан-26 розламався навпіл (фото)