У Румунії мером міста обрали небіжчика. Кандидат помер за 10 днів до виборів

У румунському містечку Девеселу мером третій раз поспіль обрали кандидата від соціал-демократів Йона Алімана, хоча той помер від коронавірусу ще за 10 днів до виборів.

Про це повідомляє румунська служба Радіо Свобода.

Перемога небіжчика невипадкова, зазначають у виданні. Соціал-демократична партія активно закликала голосувати за свого кандидата, щоб пізніше провести у місті перевибори. І якби до оголошення офіційних результатів вони визнали, що кандидат помер, то партія взагалі б не мала шансів отримати владу в місті.

Ім’я Йона Алімана було у виборчих списках до останнього моменту. Його партія навіть випустила передвиборчі фото чоловіка. Всього із 1600 виборців, які проголосували на виборах 27 вересня, 1020 віддали голос за колишнього мера.

1020 виборців віддали голос за колишнього мера / Facebook-сторінка Балканський оглядач

На початку вересня у 57-річного Йона Алімана діагностували COVID-19. Після госпіталізації його стан погіршився. Обстеження показали, що чоловік до того ж був хворий на гепатит. Держслужбовець помер 17 вересня у бухарестській лікарні. Тепер вибори міського голови проводитимуть повторно. До цього обов’язки виконуватиме заступник мера.