У Саакашвілі заявили, що його хочуть «ліквідувати». Що відповів прем'єр Грузії
УНІАН

Адвокат експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі стверджує, що в тюремній лікарні планують імітувати бунт, щоб «ліквідувати» Саакашвілі.

В свою чергу, прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі назвав таку заяву «черговою брудною провокацією», повідомляє Новини-Грузія.

«Ми добре розуміємо причину, з якої вони сіють паніку, на нас чекає напружений тиждень, і ми почуємо від них багато брифінгів, що містять абсурдну паніку. Я хочу закликати населення до спокою, спокійно вислуховувати ці нісенітниці. Звичайно, це абсолютно безпідставно», — заявив Гарібашвілі.

Прем'єр вірить, що Саакашвілі намагається домогтися госпіталізації в приватну клініку, щоби звільнитися.

Гарібашвілі зазначив, що виключає переведення Саакашвілі у клініку цивільного сектору. За його словами, абсолютно всіх голодуючих в'язнів у разі необхідності госпіталізують до тюремного госпіталю, і експрезидент «не є привілейованим».

Що сталось напередодні

Саакашвілі продовжує голодування у в'язниці міста Руставі уже 24-й день. Через погіршення стану 22 жовтня йому знадобилося провести переливання крові.

Адвокати вимагають, щоб влада Грузії в найближчі години вирішила питання госпіталізації експрезидента в клініку, де зможуть забезпечити безпеку Саакашвілі і належним чином подбати про його здоров’я.

Кавказький бранець. Навіщо Саакашвілі полетів до Грузії?
Зеленський заявив, що домагатиметься повернення Саакашвілі в Україну