У Сербії чоловік намагався провезти контрабандою археологічну колекцію з України
carina.rs

Митники знайшли у вантажівці з паркетом з України велику археологічну колекцію, повідомило Міністерство фінансів Сербії.

Сербські митники затримали на в’їзді в країну велику археологічну колекцію з понад 2 тисяч антикварних предметів різних періодів. Їх водій спробував приховано провезти у вантажівці з паркетом.

У ніч з 28 на 29 грудня митники виявили 2 113 одиниць антикваріату різних періодів: бронзового віку, візантійського періоду, Середньовіччя, предмети давніх слов'ян та кельтів.

Колекцію знайшли у вантажівці з румунськими номерами, за кермом був 46-річний громадянин Сербії. На запит митників він сказав, що везе два пакети цукерок і товар, який вказано у митній документації.

Артефакти знайшли під час детальнішого огляду у кабіні та бічному ящику для інструментів.

Переважно в колекції були підвіски, персні, інструменти та зброя. У вантажівці також виявили браслети, брошки, шпильки, наконечники для списів, стріли, сокири, булави, ложки, ключі, ґудзики та монети.

У Міністерстві фінансів зазначають, що визначити її вартість предметів без експертної оцінки неможливо.

За словами водія, він погодився перевезти колекцію з України до Сербії за невелику плату. З ним мали зв'язатися після прибуття на територію Сербії.

Цінну контрабанду затримали на прикордонному переході Сербська Црня.

Великий куш. Українці контрабандою привезли з Туреччини діаманти на суму 15 млн грн