У Сеулі помер голова Samsung. Спадкоємці сплатять $9 млрд податків на спадщину
Getty Images

У Сеулі помер голова південнокорейської корпорації Samsung Лі Гон Хі. Йому було 78 років. Лі Гон Хі мав проблеми зі здоров'ям після перенесеного в 2014 році серцевого нападу.

«Голова Лі був справжнім провидцем, який перетворив Samsung з місцевого бізнесу в провідного світового новатора і промислового гіганта. Його заява 1993 року про «нове управління» стала рушійною силою бачення компанії з надання кращих технологій для розвитку глобального суспільства»,  йдеться в заяві компанії Samsung.

Лі Гон Хі був сином засновника Samsung Group Лі Бен Чхоль і очолив компанію після його смерті у 1987 році.

У 1993 році Лі Гон Хі почав корпоративну реформу в Samsung. Він назвав компанію «другосортною» за світовими стандартами і закликав кожного співробітника «змінити все, крім дружини і дітей».

При ньому Samsung перетворився з локального виробника у всесвітньо відомий концерн. Наразі Samsung займає 6-е місце в рейтингу найдорожчих брендів у світі.

Лі Гон Хі був найбагатшим громадянином Південної Кореї — Forbes оцінював його особистий статок в $21 млрд. Покійний володів 4,18% акцій флагманської компанії,  20,76% акцій Samsung Life, а також часткою в численних афілійованих компаніях. Його активи оцінюються майже в $16 млрд, повідомляє Yonhap.

Спадкоємці Лі Гон Хі  син, дружина і дві дочки  повинні перерахувати в бюджет близько $9 млрд податків тільки за акції покійного голови концерну. Сім'я має право виплачувати податки в розстрочку терміном до п'яти років.

iSinger. Попередник Apple з минулого