У Сєвєродонецьку йдуть вуличні бої: окупанти просуваються вглиб міста

Російським окупантам вдалося трохи просунутися вглиб Сєвєродонецька. У місті зараз тривають вуличні бої.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі телемарафону.

«Сєвєродонецьк вони (росіяни — ред.) знищували дуже довго. Вдалося їм все-таки продавити територію від околиці до того місця, де розташований готель «Мир». І трохи просунутися вглиб міста, в місті будуть, і зараз тривають вуличні бої», — сказав Гайдай.

Олексій Арестович, радник голови Офісу президента, розповів, що у Сєвєродонецьку росіяни намагаються просуватися уздовж проспектів до центру від готелю «Мир».

Також, за його словами, вони штурмують місто з півдня щ метою перерізати сполучення з сусіднім Лисичанськом.

У зв'язку з активними боями у місті голова ОВА закликав місцевих жителів не виходити з укриттів.

Він також уточнив інформацію про обстріл росіянами евакуаційного авто, в результаті чого загинув французький журналіст. Також дістав поранення патрульний поліцейський, ще один журналіст та перекладачка отримали контузію. Усіх везуть в лікарню в Дніпро.

 

‼️Вуличні бої в Сєвєродонецьку тривають ЗСУ намагаються відкинути ворога‼️ ✅коротке вечірнє зведення 30 травня 📌рашисти просунулися всередину Сєвєродонецька, тривають вуличні бої. ❗️мешканцям Наполегливо Радимо залишатися в укриттях❗️ 📍Маємо надію, що зниклі лікарі живі, адже в підбитій «швидкій» тіла не виявлені 📍волонтери, які раніше потрапили під обстріл почувають себе задовільно 📍внаслідок сьогоднішнього обстрілу евакуаційного транспорту під Лисичанськом (ще не встановлено чи це була авіабомба чи снаряд крупного калібру) - загинув французький журналіст, дістав поранення патрульний поліцейський, ще один журналіст та перекладачка отримали контузію. Усіх везуть в лікарню в Дніпро 📌евакуацію з Луганщини зупинено до стабілізації безпекової ситуації Більше офіційної інформації у моєму Telegram-каналі https://t.me/serhiy_hayday

Posted by Сергій Гайдай on Monday, May 30, 2022