У Шотландії завод Grant's Whisky найняв на роботу собаку-шукача

У Шотландії завод з виробництва віскі Grant's Whisky найняв однорічного кокер-спанієля з кличкою Рокко на посаду інспектора по бочках.

На роботі пес обнюхує якість бочок, щоб переконатися, що вони в ідеальному стані для зберігання віскі, поки те дозріває. Якщо вловлює невластивий запах, то повідомляє людям.

Про це пише Express.

«Дерево — натуральний матеріал, а дистиляція віскі — органічний процес, тому наше завдання — забезпечити можливості для покращення якості в міру витримки віскі в дубових бочках», — пояснив кадрове рішення Кріс Вуфф, бренд-директор заводу.

Зараз у світі широко використовують механічні «носи», які визначають склад запаху бочок у виноробної промисловості. Але у компанії Grant's Whisky хотіли зберегти традиції старовинних ремісничих закладів, використовуючи для контролю якості нюх собаки.

Завдяки нюху Рокко, який у 40 разів сильніше людського, кокер-спанієль точно знає, як правильно пахне дозрілий віскі.

До того, як приступити до роботи, пес пів року тренувався у експерта Стюарта Філіпса в Уельсі на спеціальному полігоні з декількома бочками заводу. 

Співробітники винокурні говорять, що Рокко — не вихованець, а колега. Тому в перервах між змінами йому дають відпочити, а не змушують грати і приносити м'ячик.

«Ми там все повпускали». Мем із котиками стане товарним знаком