У Швеції підліткам дозволять вакцинуватися навіть всупереч забороні батьків
Pixabay

Шведські муніципалітети вирішили дозволити підліткам вакцинуватися проти COVID-19 всупереч бажанню батьків.

Про це повідомляє The Local.

У шведській асоціації місцевої влади та регіонів (SKR) заявили, що 15-річні підлітки можуть бути достатньо дорослими, щоб самостійно приймати рішення, проте кожен окремий регіон повинен вирішувати, чи хочуть вони, щоб батьки мали право голосу.

«SKR оцінила правову підтримку, яку вона надає регіонам і муніципалітетам, і тепер вважає, що можна оцінити, чи є людина досить зрілою для прийняття рішення у віці від 15 років і старше», — сказала керівник відділу охорони здоров'я.

Представники охорони здоров'я оцінюють ступінь зрілості після того, як діти або підлітки заповнюють анкету та відповідають на різні питання про їхнє здоров'я.

Таким чином перевіряється їх розуміння того, що означає пройти вакцинацію проти COVID-19.

Регіони і муніципалітети у цілому повинні отримувати письмову згоду батьків, але якщо між батьками і підлітками у віці від 12 до 14 років виникнуть серйозні розбіжності, у деяких випадках медичні працівники все ж можуть дати індивідуальну оцінку зрілості дитини і піти проти волі батьків.

Вакцинація дітей у віці від 12 до 15 років розпочнеться 11 жовтня по всій Швеції, при цьому деякі регіони воліють проводити вакцинацію в центрах вакцинації, а не в школах, як спочатку планувалося.

Раніше Chas News повідомляв, що у 2022 році в Україні може з'явитися перша українська COVID-вакцина.

Киянам не вдасться уникнути примусової вакцинації, якщо вони хочуть їздити в транспорті — Кличко