У Швеції тимчасово закривали найбільший аеропорт через невідомі дрони

Найбільший аеродром Швеції «Арланда», що неподалік від Стокгольма, призупиняв свою роботу через те, що в повітрі виявили невідомі безпілотники.

Про це повідомляє шведський суспільний мовник SVT.

Роботу аеропорту зупинили близько 2 години ночі, оскільки в небі над летовищем помітили щонайменше чотири они. Що це були за безпілотники — наразі невідомо.

«Ми підозрюємо, що це був навмисний акт, але я не можу відповісти, якою була мета. Через конфіденційність розслідування ми не хочемо вдаватися в подробиці того, який саме безпілотник був помічений і ким», — сказав у коментарі SVT речник поліції Даніель Вікдаль.

Уже о 3:30 ночі аеропорт відновив свою роботу. За час вимушеної паузи літаки, які мали приземлитися в «Арланді», здійснили посадку на інших найближчих летовищах, а саме в Гетеборзі та Ничепінгу.

У Збройних силах Швеції заявили, що знають про цей випадок і вже співпрацюють з адміністрацією аеропорту для встановлення всіх деталей.

Швеція, аеропорт

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У США створили програму Shrike, яка дозволяє за хвилину наводити дрони на ціль