У Словаччині спадає кількість заражень, відкривають театри, кінотеатри, басейни та релігійні установи

У Словаччині на тлі спадання кількості заражень послаблять жорсткий карантин, дозволивши роботу з обмеженнями театрам, кінотеатрам та церквам. Водночас, надзвичайну ситуацію продовжили ще на 45 днів.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Actuality.

За минулу добу у Словаччині виявили 1771 нових заражень коронавірусом, а одужали 2585 хворих. «Такої хорошої п’ятниці у нас не було з 9 жовтня», — зазначив прем’єр Ігор Матович. Останні кілька тижнів щоденний приріст заражень у Словаччині з 5,5 млн населення коливався від більше 2 000 до понад 3 000.

З 16 листопада уряд дозволить відкритися театрам, кінотеатрам, басейнам та релігійним установам.

Театри, кінозали й церкви зможуть приймати до 50% відвідувачів від загальної місткості. При цьому люди повинні сидіти через ряд або у шаховому порядку. Крім того, на вході потрібно здійснювати температурний скринінг, а споживати їжу та напої у кінотеатрах заборонено.

Спортзали і басейни зможуть приймати максимум одну людину на 15 квадратних метрів площі та зобов’язані проводити дезінфекцію.

Водночас, термін дії надзвичайної ситуації у Словаччині, що мав сплинути 14 листопада, влада продовжила ще на 45 днів.

Попри послаблення, збережена заборона на зібрання групами більше шести людей, якщо вони не є членами одного домогосподарства.

Протягом останніх двох вихідних Словаччина проводила загальнонаціональну кампанію тестування. Під час її першої частини близько 3,6 млн осіб з 5,5 млн населення пройшли тести на антигени.

Близько 1% учасників тестування отримали позитивний результат.

Людей, які отримали негативний результат, при цьому звільнили від дотримання низки «коронавірусних» обмежень.

Словаччина закриє частину пунктів пропуску з Україною через COVID-19