У США через автомобілі з автопілотом відбуватиметься до 200 ДТП щороку — дослідження
Pixabay

Протягом найближчих трьох років відбудеться щонайменше 600 аварій, винуватцями яких будуть авто з фунцією автопілоту й вантажні автомобілі. За оцінками регулюючих органів США, такі прогнози базуються на результатах випробувань автономних автомобілів у Каліфорнії.

Про це пише Freight Waves.

«У 2019 році в Каліфорнії було зареєстровано 105 аварій за участю систем автоматизованого водіння. NHTSA припускає, що близько половини усіх випробувань ADS у Сполучених Штатах відбувається в Каліфорнії.

Тому очікується, що за рік відбудеться приблизно 200 аварій, про які виробники і оператори ADS повинні будуть повідомляти в NHTSA», — йдеться у повідомленні Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США (NHTSA).

NHTSA наказала компаніям, що ті мають повідомляти про ДТП автомобілів, які оснащені ADAS (вдосконалені системи допомоги водієві), і результаті яких були отримані травми або зафіксовані летальні випадки.

Звіт необхідно надати протягом одного дня після отримання інформації про аварію. Також вони повинні оновлюватися щомісяця з урахуванням нової або додаткової інформації.

Такі зобов'язання поширюються на виробників вантажівок Daimler Trucks North America (підрозділ Daimler AG), Volvo Trucks, Navistar і Paccar Inc.

В наказ NHTSA також включили компанії, які займаються виробництвом технологій для автономних вантажівок – Embark Trucks, Kodiak Robotics, Locomation, Plus, Pronto AI і TuSimple.

Раніше Chas News повідомляв, що завод Tesla в Шанхаї планує випустити 300 тис. машин, незважаючи на глобальний дефіцит чипів.

General Motors інвестувала $300 млн у китайський стартап Momenta. Він займається розробкою систем автономного водіння