У США готуються оголосити переможців «Золотого глобусу-2021»
Getty Images

Організатори престижної американської кінопремії «Золотий глобус» у неділю готуються оголосити переможців 78-ї церемонії у 25 представлених номінаціях.

Сам захід проведуть у віртуальному форматі з онлайн-трансляцією з Нью-Йорка та Лос-Анджелеса, передає ВВС.

Ці два міста обрані не випадково. Так організатори хочуть об’єднати Америку «від узбережжя до узбережжя» після найскладнішого для кіноіндустрії року пандемії. Церемонію вестимуть американські акторки комедійного жанру Елізабет «Тіна» Фей з атлантичного узбережжя і Емі Мередіт Полер з Тихого океану.

Очікується, що на додаток до 25 представлених цього року номінацій організатори вручать додаткові нагороди. Так, видатній голлівудській акторці Джейн Фонді вручать премію Сессіля Блаунта де Мілля, а сценаристу та режисеру Норман Ліру дадуть премію Керол Бернет.

Зазвичай церемонія «Золотого глобуса» розпочинає сезон престижних нагород у кіно- й телеіндустрії. За традицією, нагородження відбувається за результатами голосування провідних журналістів, які спеціалізуються на тематиці Голлівуду.

«Манк», «Суд над чиказькою сімкою», «Батько», «Номадленд» та «Перспективна дівчина» є найбільш номінованими фільмами в категоріях «акторська майстерність», «режисура» та «сценарій».

Фільми «Борат 2», «Випускний бал», «Юда і Чорний Месія» та «Мавританець» також визнані в багатьох категоріях.

Хлоя Чжао, Регіна Кінг та Еміральд Феннелл номіновані на кращу режисуру. Тобто є великі шанси на перемогу жінки, яка може стати першою в цій категорії з часу Барбри Стрейзанд у 1982 році.

Організатори кінопремії «Золотий глобус» оголосили номінантів