У США на виборах до Палати представників перемогли два мертвих кандидати

У Палату представників США переобрали двох представників Демократичної партії, які не дожили до виборів. Про це повідомляє Fox News.

Так, у Пенсільванії 85% виборців проголосували за колишнього конгресмена від цього штату Ентоні Делуку. Він помер 9 жовтня у віці 85 років, через це у штаті незабаром відбудуться позачергові вибори.

Як зазначає видання, деякі виборці справді не знали про смерть Делуки, але інші, ймовірно, віддали перевагу ідеї позачергових виборів замість обрання іншого кандидата.

«Ми пишаємося тим, що виборці продовжують демонструвати свою довіру до нього [Ентоні Делуки] та його відданості демократичним цінностям, переобравши його посмертно», — заявили демократи-конгресмени зі штату Пенсільванія.

Водночас у штаті Теннессі вибори виграла Барбара Купер, яка померла 25 жовтня у віці 93 років. Виборча комісія округу пояснила, що «відповідно до закону штату» імʼя Купер залишилося в бюлетені для голосування після її несподіваної смерті. Там теж проведуть позачергові вибори.

8 листопада 2022 року у США пройшли вибори до Конгресу, який складається з двох палат — Палати представників і Сенату. Американці обирали всю Палату представників, а також 34 зі 100 сенаторів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Білий дім відмовився передавати Україні безпілотники Gray Eagle — ЗМІ