У США «не вражені» планом перемоги України — WSJ

Адміністрація президента США Джо Байдена висловлює занепокоєння щодо відсутності комплексного плану перемоги у війні з росією в українському підході, який наразі зосереджується на озброєнні та знятті обмежень на далекобійні удари по рф.

Про це повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на джерела.

Один із високопосадовців зазначив: «Я не вражений, там не так багато нового». Вашингтон сподівався на щось більш відчутне, що адміністрація могла б підтримати, залишаючись при владі ще чотири місяці.

Український план охоплює потреби на фронті, політичні реформи та економічні питання, проте найбільш конкретизованою частиною є запити, пов’язані зі зброєю. Решта аспектів залишаються менш розробленими.

При цьому, американські посадовці поки ознайомилися не з повним варіантом плану. Президент України Володимир Зеленський планує представити його під час зустрічі з Джо Байденом.

Одне з джерел зазначило: «Зеленський робить максималістську пропозицію в надії, що Вашингтон надасть Києву все, чого той потребує».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Переговори про нас без нас — це дорога в пекло»: глава МЗС Чехії підтримав мирний план Зеленського