У США розповіли, чого очікують від України перед зустріччю Байдена та Зеленського
Pixabay

Сполучені Штати сподіваються побачити результати у боротьбі з корупцією та реформі корпоративного управління до зустрічі президентів США та України у Вашингтоні.

Ентоні Блінкен, держсекретар США, заявив, що українська держава протистоїть двом типам агресії — зовнішній та внутрішній, коли бореться з Росією та корупційними силами всередині країни, повідомляє «Європейська правда».

Держсекретар назвав декілька сфер, у яких важливо досягти прогресу. Зокрема, США вважають необхідним для України мати незалежну судову систему, корпоративне управління, а також справжню імплементацію антикорупційних законів.

Блінкен зазначив, що ухвалення законодавства для боротьби з корупцією недостатньо, оскільки його ще потрібно втілити на практиці.

За словами держсекретаря, у США хочуть бачити справжнє притягнення до відповідальності людей, які причетні до фактів корупції. «Це надішле потужний сигнал про те, що це не лише слова на шматку паперу, а що вони чогось варті», — додав Блінкен.

Як ми писали раніше, Джо Байден запросив Володимира Зеленського відвідати Вашингтон у липні.

Після цього Офіс президента опублікував повідомлення про розмову двох  лідерів, де стверджується, що президент США підтримав надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО. Білий дім заперечив такі заяви.

«Вірю, що Байден — це Майкл Джордан в політиці». Що Зеленський наговорив американському ЗМІ