У США схвалили тимчасовий бюджет, але з нього виключили допомогу Україні
Facebook / House Democrats

У США в останній момент ухвалили законопроєкт про тимчасове фінансування уряду до 17 листопада. Таким чином країна уникнула шатдауну, який міг наступити вже 1 жовтня. Проте у процесі переговорів з документу виключили статті про допомогу Україні.

Про це йдеться на сайті Білого дому.

Спочатку 30 вересня цей законопроєкт з результатами 335 проти 91 ухвалила Палата представників Конгресу, у якій більшість мають республіканці.

Документ зберігає фінансування уряду на існуючому рівні до 17 листопада та дозволяє виділяти додаткові кошти на допомогу постраждалим від стихійних лих, даючи Конгресу більше часу для досягнення угоди про фінансування на цілий рік.

Спікер Кевін Маккарті заявив, що угоду про допомогу Україні слід розглядати в окремо визначений час. 

За три години за настання 1 жовтня за вашингтонським часом (о 7:00 за Києвом) тимчасовий бюджет 88 голосами проти 9 підтримав Сенат. У ньому більшість зберігають демократи. За дві години законопроєкт підписав президент Джо Байден.

«Сьогодні ввечері двопартійна більшість у Палаті представників і Сенаті проголосувала за те, щоб уряд залишався відкритим, запобігши непотрібній кризі, яка завдала б зайвого болю мільйонам працьовитих американців», — заявив він.

При цьому Байден висловив сподівання, що Маккарті «дотримуватиметься своєї відданості народу України та забезпечить підтримку, необхідну для допомоги Україні в цей критичний момент».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Африка хоче розмістити у себе виробництво української зброї — Кулеба