У США ведучу YouTube-каналу про виховання засудили за жорстоке поводження з дітьми
moms_of_truth/Instagram

YouTube-блогерка із американського штату Юта Рубі Франке отримала вирок суду за жорстоке поводження з дітьми.

42-річна жінка та її колишня ділова партнерка Джоді Гільдебрандт будуть увʼязнені на мінімум чотири роки, повідомляє ВВС.

Франке вела YouTube-канал про виховання дітей та мала там 2 млн підписників. Однак через підозри глядачів щодо її методів виховання у 2022 році канал закрили. В той самий час жінка розлучилась зі своїм чоловіком. Надалі Рубі Франке зʼявлялася у відео на YouTube, опублікованих Гільдебрандт на її сайті ConneXions Classroom.

Суд зʼясував, що Франке морила голодом та жорстоко поводилась із власними синами та доньками. Прокурор Юти в суді заявив, що її діти жили в «умовах, схожих на концентраційний табір».

«Дітям регулярно відмовляли в їжі, воді, ліжках для сну та всіх формах розваг», — розповів прокурор. Жінка під час оголошення вироку плакала та просила вибачення у своїх дітей.

«Мене змусили повірити, що цей світ — зле місце, наповнене поліцейськими, які контролюють, лікарнями, які травмують, державними установами, які промивають мізки, церковними лідерами, які брешуть і жадають, чоловіками, які відмовляються захищати, і дітьми, які потребують насильства», — сказала Франке.

Жінку та її ділову партнерку арештували у серпні 2023 року, коли 12-річний син Франке виліз із вікна будинку Гільдебрандт та попросив у сусідів їжі та води. На тілі дитини знайшли рани від звʼязування.

За даними поліції, дітей Франке також били ногами, морили голодом, змушували працювати влітку на вулиці без сонцезахисного крему, що призвело до серйозних опіків. А Гільдебрандт визнала, що змусила одну з доньок партнерки «кілька разів стрибнути в кактус».

Франке казала своїм дітям, що вони «злі та одержимі» і повинні «покаятись».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В КНДР засудили двох підлітків до 12 років каторги за кіно з Південної Кореї (відео)