У США відклали обмеження TikTok, ініційовані Трампом

Федеральні чиновники США дозволили TikTok та його китайському власнику ByteDance Ltd. продовжити на 15 днів строк завершення угоди про позбавлення покупки. Це — чергова затримка зусиль адміністрації Дональда Трампа з перетворення додатку-соцмережі на американську компанію.

З 12 листопада TikTok повинен був припинити свою роботу в США. Але в Мінторгу тимчасово відклали заборону, передає The Wall Street Journal.

Згідно з поданням TikTok до окружного суду США у Вашингтоні, округ Колумбія, у п'ятницю Комітет з іноземних інвестицій у США та комісія з питань контролю за транскордонними злиттями та поглинаннями продовжили строк до 27 листопада.

Ідея заборони TikTok належить чинному президенту США Трампу, який стверджував, що даний сервіс коротких відео, яким володіє китайська компанія ByteDance, стежить за користувачами і передає інформацію спецслужбам КНР. Поки міністерству невідома позиція Джо Байдена з цього приводу.

Офіційно причиною для припинення заборони сервісу Мінторг назвав судові процеси в Філадельфії, де зірки TikTok, музикант Алекс Чамберс, комік Дуглас Марланд і модний оглядач Козетта Рінаб, подали позови проти закриття сервісу.

Окружний суддя Венді Бітлстоун в жовтні винесла за цим позовом попередній судову заборону на наказ Мінторгу про введення санкцій. У документі суддя оголосила, що дії адміністрації США «становлять загрозу для обміну інформацією» і перевищують його повноваження. Федеральний уряд, в свою чергу, оскаржив це рішення судді, заявивши, що їхні дії спрямовані на захист даних користувачів.

Контент-будинки і хайп-будинки. У США з’явилися спеціальні TikTok-маєтки